12 oktober 2009

Dementi på grund av disträ make


Har nu av maken fått veta att läkaren ringde hem på den avtalade tiden. Hon var osäker på om hon bara skulle fylla i papprena eller om vi behövde träffas igen (NEJ TACK), och låg efter i pappersarbetet.

Men till på onsdag skulle hon ha intygen klara. Då återstår "endast" att försöka skrämma fram kommunens osynlige NP...

5 kommentarer:

Hanya sa...

Vad skönt! Om det är svårt att få tag på NP i er kommun så finns det kanske någon i grannkommunen?

Brummelisa sa...

Problemet är att vi ÄNDÅ behöver en till som med en apostillestämpel kan bekräfta att den första är en NP. Och det är EN NP i hela vårt län som har en sådan stämpel. Han finns i grannkomunen (5 mil söderut)och honom är lätt att få tag på - värre är det att få tag på den som ska legalisera papprena först. Kanske får kolla i den nordliga grannkomunen (3,5 mil dit). Krävs det ett länsrally så får det väl bli så.

Jotack, just denna del känns väääldig frustrerande...

Hanya sa...

Jag är sååå glad att vår org skötte allt med våra papper (fast det kanske skulle blivit billigare om vi tagit hand om det själva, vem vet?) Den sköna legaliseringsräkningen kommer när vi kommit hem tror jag...

Maria med AH och E sa...

Behöver ni TVÅ stycken NP??

Vi använde oss av han 5 mil söderut och det räckte för oss. Sen gick papprena till UD och de bekräftade att han var NP...

Brummelisa sa...

Maria: Jupp, två stycken behöver vi, precis som när vi legaliserade ansökan. Vet faktiskt inte om det är Landet eller vårt specifika barnhem som är kinkigare än andra.

Å andra sidan så skickas ju inte våra papper till UD (vad jag vet?). You win some, you lose some... ;-)