6 november 2007

Vi rör oss vidare


Nu är det definitivt bestämt. Vi står i startgroparna för att börja samla papper för ansökan till Landet.

Jag har en bra maggropskänsla inför det här. Hoppas den inte bedrar mig. Tror faktiskt det vore första gången någonsin i hela mitt liv i så fall.

Vid uppstartsamtalet med Organisationen idag ställde jag lite frågor om i vilken fas i processen vi kunde tänkas bli stoppade om vi blir det, och då kom vi att prata en del om det här med riskbrev och särskilda förfrågningar. Vi och Organisationen är helt på samma våglängd vad det gäller synen på detta. Det visade sig att de tidigare har skickat särskilda förfrågningar men det enda utfall de fick av detta var "Nej tack", så de slutade med det. Och skickade handlingar precis som vanligt från folk som de tidigare skulle ha gjort en särskild förfrågan för. Och det har gått BRA. De är av inställningen att en särskild förfrågan med massa papper och intyg kan ge helt motsatt effekt än den man vill uppnå. Dvs, istället för att övertyga dem om att allt är ok så riskerar man att de drar öronen åt sig för "Jösses så illa däran den här människan måste vara som behöver alla dessa intyg!".

Det är precis detta jag har varit orolig för och även tagit upp med den andra organisationen, men där hade man inte tänkt den tanken. Så det känns väldigt bra att vi och Organisationen har samma syn på detta.

Tack för alla tumhållningar och hejarop. Ni anar inte hur mycket det värmer. Fortsätt hålla tummarna för läkarbesöket. *nervös*



2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi håller oxå alla tummarna.

Anonym sa...

Denna intuitiva människan har också en bra maggropskänsla för er. Det kommer bli så himla bra!