12 november 2007

Förstoppade UFO:n


Nu har vi metodiskt gått igenom instruktionerna för papperssamlandet och det känns som att det är helt överkomligt. Under kontroll liksom.

Så mycket under kontroll saker och ting nu kan anses vara när man under enorm tidspress ska samla ihop intyg från bank, läkare, Skatteverket, brottsregister osv osv osv, samt få tre nya referensbrev skrivna. Landet vill nämligen inte ha referensbrev skrivna av släktingar och det får heller inte vara samma personer som i hemutredningen. Två fel av två möjliga för vår del.

Men vad det gäller alla dessa dokument så handlar det ju bara om att följa instruktioner genom att läsa innantill.

Värre blir det att lyckas få ihop sex stycken foton på oss "som på ett bra sätt beskriver vårt vardagsliv." Vår förmåga att bli bra (eller ens acceptabelt normala) på bild lämnar en hel del övrigt att önska. Förslaget från Organisationen är att vi bjuder hem en vän med kamera som tar foton på oss - exempelvis i vardagsrummet, när vi dricker kaffe, framför huset osv, och vi ska helst vara finklädda på någon bild men det får absolut inte vara middags- eller festbilder. Skor ska vi ha på oss inomhus också, det är viktigt.

Vi kommer helt säkert se ut som stelopererade ufo:n med förstoppning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi kommer garanterat också att se ut som stelopererade ufon med förstoppning när det är vår tur. Det blir ju lite lätt uppstyltade foton i de här situationerna...

Är fortfarande lite nyfiken på var ni bor...det kanske är nära? Släng i väg ett mail om du vill: kottefamiljen@gmail.com

:) Kottemamman